2009-06-26 14:55:13• hírek • Tóth Klarissz

Hajszálerek eltüntetése

A bőr testünk legelső védőrétegét képezi, ezért ápolására különös figyelmet kell szentelni, elsősorban azért, mert az egyik legfontosabb érzékszervünk. Bármilyen bőrprobléma esetén fontos, hogy egy-egy beavatkozás előtt kiderítsük, milyen bőrtípussal rendelkezünk.

Minden nő kíváncsi a szép arcbőr titkára. Lényeges összefüggés van a táplálkozás, a belső szervek és a bőr között, ugyanakkor a stressz és a lelki tényezők is kihatással vannak annak egészségére, szépségére. Ragyogó arcbőr helyett, sokan kivörösödő hajszálér- és bőrpírproblémákra panaszkodnak. A nők hozzávetőleg 70-80%-a küszködik valamilyen értágulati problémával, esztétikailag a legzavaróbb, amennyiben az orron és az arcon jelenik meg. Ez a bőrjelenség azért alakul ki, mert a hajszálerek összehúzódása és kitágulása befolyásolja ugyanakkor szabályozza a vér áramlását. A hajszálerek kialakulásában számos tényező közrejátszik: örökletes tényező, a hormonháztartás változása, terhesség, fokozott stresszhatás, erős UV- sugárzás stb. Férfiak esetében jóval ritkábban fordul elő, mint nőknél. Az erősebbik nem esetében, az erőteljesebb hajszálerek megjelenésében a túlzott alkoholfogyasztás is közrejátszik.

Bőrgyógyászok a hajszálerek eltüntetése vagy hatékonyabb kezelése érdekében KTP- lézeres megoldást javasolnak, melynek pozitívuma, hogy a vörös hajszálereket úgy tünteti el, hogy a mellette lévő bőrfelület egyáltalán nem károsodik. Ez az eljárás kisebb fájdalommal jár, mivel a bőrfelületet érő nagyobb dózisú fény égető, szúró érzést produkál. Egy másik szintén hatásos kezelési módszer, ha az erekbe rádióhullám-impulzusokat juttatnak, amit egy egészen vékony tűvel végeznek. Szerencsére ez utóbbi módszer sem károsítja a környező bőrfelületet. A szakorvosi beavatkozáson kívül otthon is alkalmazhatunk könnyebb kezelési módszert. Hatásos lehet olyan kozmetikumok, készítmények használata, melyek többek között flavonoidot, C- és E-vitamint, ceramidot is tartalmaznak.

A hajszálerek eltüntetésére a kozmetikusok jóval praktikusabb módszer javasolnak, bár ennek hatékonysága nem hosszútávú. A kozmetikumok nagy segítséget jelenthetnek. Elsőként kenjünk vékony rétegben zöld színű korrektort a problémás bőrfelületre, mivel ez vizuálisan szinte teljes mértékben eltünteti a vörösséget. Ez az úgynevezett színjátszmának köszönhető. Tudvalevő, hogy a zöld valamint a piros keveredéséből fehér árnyalatot nyerünk. Ezt a korrektorréteget hagyjuk a bőrön megszáradni, majd ezt követően kenjük rá a bőrszínünknek megfelelő alapozót. Ne feledjük, hogy a zöld színű korrektort soha ne kenjük az alapozórétegre, illetve ne használjuk kizárólag önmagában. Hatékony megoldást azonban kombinált kezelésekkel érhetünk el, de mindennél fontosabb a megelőzés.

A bőr testünk legelső védőrétegét képezi, ezért ápolására különös figyelmet kell szentelni

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: